De afgelopen week trok de verkiezingskaravaan van Forum voor Democratie door de noordelijke provincies. De politieke leider Baudet ( Frans voor ezel) bezocht diverse pleisterplaatsen om zijn verkiezingsleverworst aan een lijmstok te laten bungelen voor de neus van het stemvee. Hij klopte zichzelf bij voortduring op de borst ( “ als je een echt vernieuwend persoon ben, zoals ik”) ( Bron:RTVNoord) en hij wilde Nederland “weer vrij hebben”.
Twitter blokte dezelfde week een tweet van Baudet vanwege “ misleidende informatie” over corona maatregelen. “ Wij willen echt er alles aan gaan doen om die steeds verdere inperkende vrijheid van meningsuiting op social media tegen te gaan”, aldus Baudet voor OOGTV. En deze week ontstond er ophef omdat de partijleider weg liep bij een talkshow. Jinek blij want ophef, Baudet verheugd want gratis aandacht op social media.
Op facebook zag ik deze week een bericht langskomen van een reaguurder. “ Ik heb eind maart 2020 de krant afgezegd (!) en de tv uitgezet. Vrijwel al die misleidende, kritiekloze regeringspropaganda is daarvoor aan mij voorbij gegaan. Het is verbazingwekkend hoeveel beter je geinformeerd raakt als je die vuiligheid, dat nep nieuws, niet meer tot je neemt en je zelf op zoek gaat naar onafhankelijke informatie”. Wat hij precies bedoelt is onduidelijk maar hij is niet de enige die afgeeft op de mainstream media.
Dat doet Baudet ook. Tijdens een uitzending van Goedemorgen Nederland met de FvD voorman als gasthoofdredacteur kondigde hij het NOS Journaal aan met: “ Maar nu eerst het Fake News Journaal met Mark Visser”.
In het verkiezingsprogramma van Forum voor Democratie staat het volgende: “ Forum voor Democratie constateert grote vooringenomenheid in de publieke media. Een stuitende eenzijdigheid domineert, gekoppeld aan een groot gebrek aan oprechte nieuwsgierigheid. De onderwerpkeuze, gasten en voorkeuren van steeds dezelfde presentatoren zorgen voor steeds hetzelfde narratief. De NPO is verworden tot een instrument van het partijkartel”. De budgetten voor de NPO moeten dan ook drastisch omlaag.
Baudet maakte de afgelopen weken in verkiezingstijd maar wat graag gebruik van dezefde publieke media; lokale en regionale omroepen besteedden ruimschoots aandacht aan zijn incidentenpolitiek. En ook de landelijke media lieten zich niet onbetuigd. Maar als de media ‘ oprechte nieuwsgierigheid’ tonen zoals Nieuwsuur de afgelopen tijd uitstekend doet om het naatje van de kous te weten van programma’s van politieke partijen, dan geven dit soort politici niet thuis. Wilders wilde niet verschijnen in Nieuwsuur ( te druk) en ook Baudet zal niet komen opdagen in dit programma als de redactie hem zal vragen. Dan blijkt de verkiezingsleverworst een wassen neus en riekt het naar willekeur.
Geef een reactie